💤 Koop je beddengoed met 25% korting. 🐑

Meer dan 10 jaar op de markt

Lokale en duurzame productie

Gratis verzending vanaf € 89

Tot 60 dagen retourneren

Eigen merk en productie

Schapenwolproducten  - Woolville.nl
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

8 tips voor gezond lopen

05.03.24 Mgr. Zuzana Šimková 30678x gelezen

Delen



IN HET ARTIKEL VAN VANDAAG ZUL JE LEREN:


Probeer uw oude gewoontes te vervangen door nieuwe. Je zult verrast zijn hoeveel het uw leven zal verrijken. U kunt nu al wat doen voor uw gezondheid, want dit voorjaar staat in het teken van gezond wandelen.

1. Gun uzelf een natuurlijke voetmassage

Zorg voor een goede nachtrust, sta op bij zonsopgang en begin de dag door op blote voeten in het groene gras met de ochtenddauw te stappen. Wandel over de stenen, eikenschors en stap in een beekje of zacht mos. Niet alleen masseert u uw voeten, maar doorbleodt u ook uw ledematen en begint uw dag fris. Na zo'n natuurwandeling hoeft u alleen maar uw voeten te drogen, katoenen, bamboe, of zomerse Merino-sokken aan te trekken, zachte gel-sneakers aan te trekken en hoera op naar voor het volgende avontuur.

2. Probeer te lopen op barefoot schoeisel

De dagen dat het bij het kiezen van schoenen alleen ging om hoe de schoen eruit zag, zijn voorbij. Hoewel het uiterlijk van schoenen voor velen van ons belangrijk is, komen ze op de tweede, derde en soms vijfde plaats. Belangrijker is het comfort en het voordeel dat zij ons bieden bij het lopen.

 U hebt misschien wel eens gehoord van barefoot schoeisel en de voordelen ervan kunnen u overtuigen om het eindelijk eens te proberen. Het grootste voordeel is het natuurlijke lopen met spierbetrokkenheid, waarvoor de menselijke voet letterlijk gemaakt is. Dit wordt bevorderd door een dunne, gelijkmatige en zeer flexibele zool die ervoor zorgt dat de voet zich vormt naar de grond in plaats van naar de zool. Een ander voordeel is de verbrede teen, die een natuurlijke spreiding en beweging van de tenen mogelijk maakt. Naast barefoot schoenen voor volwassenen kunt u in de Schaapstal Shop barefoot sandalen en sneakers voor kinderen kopen. Laat uw kinderen barefoot kinderschoenen dragen die een goede en natuurlijke voetontwikkeling bevorderen. En als u niet weet welke maat barefoot schoeisel u moet kiezen, raadpleeg dan de maattabel die bij elke schoen staat.

3. Stretch uw voeten regelmatig

Neem een voetstretch van tien minuten op in uw dagelijkse routine. Deze oefening zal uw stijve spieren ontspannen, u helpen uw spierflexibiliteit te verbeteren, zodat u ook een betere coördinatie heeft bij het lopen, de bloedcirculatie naar uw ledematen verbetert en u kunt de pijn kan verlichten. U kunt beginnen met rekken op een yogamat met schapenwol met een antislip oppervlak, of op een stevige antislip ondergrond zonder sokken. Ga op uw tenen staan en blijf tien tot twintig seconden in deze houding. Vergeet in deze houding niet op uw houding te letten en   vergeet niet regelmatig te ademen. Herhaal de oefening minstens 15 keer. Ga dan op uw hele voet staan en verplaats uw gewicht van teen naar hiel in een langzaam ritme, zodat u het ene moment alleen op uw tenen staat en dan weer op uw hielen. 

Bij de volgende oefening kunt u een balletje gebruiken, dat u onder uw voet legt en van teen naar hiel rolt. U kunt deze oefening ook zittend uitvoeren en voor een nog betere massage kunt u de klassieke bal vervangen door een gel of plastic massagebal, die afgeronde "massagepieken" heeft voor een betere bloedcirculatie.

4. Ga lopen

Als u vaak naar uw werk rijdt of boodschappen doet, kunnen de lentestralen u misschien overhalen om te gaan lopen. Zelfs 2-3 keer per week wandelen kan uw levensstijl, conditie en misschien zelfs uw geestelijk welzijn verbeteren.  

Als u niet gewend bent te wandelen, begin dan langzaam en verhoog geleidelijk zowel de frequentie als de lengte. Of u nu naar uw werk gaat, boodschappen doet of gewoon de hond uitlaat, probeer u bewust te zijn van uw lichaamshouding als u loopt. Misschien slungel je, misschien stap je onevenwichtig op één voet. Probeer deze kleinigheden aan te passen, inclusief uw tempo en ademhaling en misschien merkt u dat u beter loopt en niet met rugpijn terugkomt van uw wandelingen. Overweeg ook of u schoeisel heeft dat comfortabel is voor het lopen.  Als u eenmaal gewend bent aan het lopen, probeer dan van route te veranderen, zelfs bergafwaarts, bergopwaarts terrein. Als u van wandelen houdt en eraan gewend bent geraakt, stel dan op uw smartphone een dagelijkse limiet van 10  000 stappen per dag in en probeer u daaraan te houden. Door te observeren komt u er zeker achter hoeveel u op verschillende plaatsen loopt en het kan u zelfs motiveren.

5.Kies de juiste schoenen

Als u last hebt van voetproblemen, kunt u misschien niet elke schoen dragen. Als u last heeft van bunion pijn, dan zult u blij zijn om te weten dat ons assortiment ook hallux schoenen bevat,die breed genoeg zijn en sommige modellen hebben ook een verzachtte binnenkant bij de hiel. 

Als u een van degenen bent die last heeft van gezwollen voeten, of voeten in het verband heeft na een blessure of operatie, dan kunnen verband schoenen misschien geschikt voor u zijn. U vindt deze in ons aanbod in de vorm van brede schoenen, die volledig afritsbaar zijn, maar ook in de vorm van ballerina's, of pantoffels voor thuis. 

Wie van anatomisch gevormde inlegzolen houdt, zal zeker in zijn nopjes zijn met de nieuwe felgekleurde kurkslippers, die zowel voor thuis als buitenshuis geschikt zijn. Voor u, die zich comfortabel moet voelen, zult u zeker blij zijn met zachte gel-sneakers , waarin u het de hele dag uit kunt houden.

Houdt u van nieuwigheden? Voor het beste comfort kunt u zich ook gelukkig maken met het nieuwste stuk van de Schapenstal - Wollen sneakers Vlnka

En als u niet weet welke maat u moet kiezen, meet dan uw voet op volgens de instructies en kies uw maat volgens de maattabel die u bij elke schoen kunt vinden.

6. Vervang de binnenzool van uw schoenen

Bent u tevreden over uw schoenen, maar hebt u problemen met uw voetboog of doet de hele voet pijn nadat u lang in uw schoenen hebt gelopen? Misschien hoeft alleen de binnenzool van de schoen worden vervangen, die de lengte- en breedteboog ondersteunt. In de Schapenstal vindt u verschillende soorten schoeninleggersafh ankelijk van het soort gebruik. Of tegen zweten, voor sport, tijdens fysieke inspanning op het werk, of inlegzolen met kokosnoot tegen geur.

7. Verzorg uw voeten

De verzorging van je voeten is net zo belangrijk. Elke dag de voeten wassen en elke dag sokken van natuurlijke materialen verwisselen zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Dit vermindert de verspreiding van bacteriën en onaangename geuren. U kunt andere verzorgingsproducten toevoegen die onze voeten ten goede komen. Masseer na elke wasbeurt vochtinbrengende crème in om de huid van uw voeten zacht en glad te houden en te voorkomen dat er kloofjes ontstaan. Onderschat het regelmatig knippen van de nagels in een rechte vorm niet. Een teennagelknipper kan u helpen. De scherpe kanten worden dan geschuurd met een vijl. Als u het niet aandurft uw voeten te verzorgen, laat ze dan over aan een ervaren pedicure die u goed verzorgt. 

8. Probeer hoe op klompen te lopen

Houdt u van traditionele klompen? Dan moet je ze proberen. Lopen op klompen kost tijd, maar het heeft ongekende voordelen voor het lichaam. Een van de grootste voordelen van lopen op hout is het rechttrekken van je rug tijdens het lopen. De vorm van de klompen dwingt je gewoon je rug te rechten en eindelijk rechtop te lopen. Veel klanten zijn verlost van rugpijn veroorzaakt door een slechte houding. Een ander voordeel van het lopen op hout is dat het helpt de voet in zijn natuurlijke vorm te brengen. 

In Schapenstal houden we erg van klompen  en daarom vindt u  de klompen in de klassieke traditionele vorm in vele kleuren en patronen, maar ook in een variant van klompen met een rubber zool, die de gewrichten spaart. We zijn de open lage klompen niet vergeten, die u mee kunt nemen naar kantoor of zelfs op vakantie.

Lees ook

20 redenen om klompen te dragen

20 redenen om klompen te dragen

274029x gelezen

Meer lezen
Hoe schapenwollen producten te wassen

Hoe schapenwollen producten te wassen

231439x gelezen

Meer lezen

Vond u deze post leuk? Stuur hem verder...



Wat nu?

Nieuwe producten 2024 voor een gezellig huis en weekendhuisje
Nieuws

Nieuwe producten 2024 voor een gezellig huis en weekendhuisje

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková3356x gelezen5 minuten

Ontdek de nieuwe producten van natuurlijke materialen voor 2024, die een gevoel van comfort en schoonheid uit de natuur in je huis en weekendhuisje zullen brengen.

Meer lezen
Gerecycleerde materialen – een stap voor de toekomst
Tips en adviezen

Gerecycleerde materialen – een stap voor de toekomst

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková3909x gelezen5 minuten

Geef kleding en schoenen van gerecycleerde materialen een kans. Je helpt de hoeveelheid afval op aarde te verminderen, geeft materialen een tweede leven en voelt je er goed bij.

Meer lezen
Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart
Vraaggesprek

Nieuwe schoenen van een oude trui – duurzame mode die de planeet spaart

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková5127x gelezen4 minuten

In het interview van vandaag verdiepten influencer Zuzka en ik ons in het onderwerp duurzame mode en het recycleren van oude dingen. Daarin leer je waarom het recycleren van oude dingen zinvol is, of het belangrijk is om zelfs kleine kinderen naar duurzaamheid te leiden.

Meer lezen
Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar
info@woolville.nl

In winkelmandje

Kleurvarianten

Selecteer maat

Detail produktu

Bèèh, ik ben Madelief,

Ik wil je niet storen, maar ik heb je hulp nodig om je cookievoorkeuren voor Woolville vast te leggen. Alleen dan kan ik je de zorg geven die je verdient. Ik zweer met mijn hoef op mijn hart dat ik alle info die ik ontdek zal beschèèèrmen.

Instellingen

Je wensen voor je cookie-instellingen zijn bèèèlangrijk. Laat me weten welke cookies ik mag gebruiken. Vergeet niet dat je instellingen alleen gelden voor de browser die je op dit moment gebruikt. Je kunt je voorkeuren later altijd aanpassen via de link onderaan de website.

Meer informatie over welke gegevens Woolville opslaat, vind je hier.

Technische cookies zijn èèèssentieel voor het goed functioneren van de website en al zijn functies.

Hiermee kan ik je een pluizig menu laten zien op basis van je voorkeuren. Ze zorgen ook dat ik je precies kan laten zien wat je echt interesseert op de site.

Ze helpen me bugs te vinden en de prestaties van de site te meten. Daardoor kan ik zorgen voor een fijn bestelproces bij Woolville.

Deze cookies zijn gewèèèldig. Ze zorgen ervoor dat ik je niet alleen op onze website kan ontmoeten, maar dat ik je ook interessante advertenties kan laten zien op sociale en advertentienetwerken.